Bahan A
3 biji bawang besar
2 biji bawang putih
1/2cm halia
1/2cm lengkuas
2 btg serai
Bahan B
2 ekor kembong
1 kotak kecil santan
Garam
1 kotak kecil santan
Garam
Gula
Serbk perasa
Lada hitam
Utk hiasan:
Timun diracik halus
Daun Kesum
Taugeh
Sambal
Cara-caranya:
Rebus ikan, ambil isi sahaja
Kisar semua bahan A,
Panaskan periuk, masukan air rebusan ikan.
Masukan isi ikan,
Masukkan bahan kisar,
Masukkan Santan
Tumbk dan masukkan sedikit lada hitam
Tumbk dan masukkan sedikit lada hitam
Masukan garam, gula dan serbuk perasa secukup rasa
Kacau sehingga mendidih
Sedia unttk dihidang
Sedia unttk dihidang
Cadangan hiasan
Potong timun,
Daun kesum,
Daun Kadok
Taugeh
cara buat laksa lemak, cara masak laksa lemak. kuah laksan, laksa putih kelantan, resepi laksa lemak, resepi laksa lemak kuah putih, cara buat laksa lemak, cara masak laksa lemak. kuah laksan, laksa putih kelantan, resepi laksa lemak, resepi laksa lemak kuah putih, cara buat laksa lemak, cara masak laksa lemak. kuah laksan, laksa putih kelantan, resepi laksa lemak, resepi laksa lemak kuah putih, cara buat laksa lemak, cara masak laksa lemak. kuah laksan, laksa putih kelantan, resepi laksa lemak, resepi laksa lemak kuah putih,
cara buat laksa lemak, cara masak laksa lemak. kuah laksan, laksa putih kelantan, resepi laksa lemak, resepi laksa lemak kuah putih, cara buat laksa lemak, cara masak laksa lemak. kuah laksan, laksa putih kelantan, resepi laksa lemak, resepi laksa lemak kuah putih, cara buat laksa lemak, cara masak laksa lemak. kuah laksan, laksa putih kelantan, resepi laksa lemak, resepi laksa lemak kuah putih, cara buat laksa lemak, cara masak laksa lemak. kuah laksan, laksa putih kelantan, resepi laksa lemak, resepi laksa lemak kuah putih,