Menu

Monday, July 21, 2014

Resepi daging merah Thai

Resepi  Daging Merah Thai
Minyak untuk mengoreng
Daging merah direbus.. hingga empuk dan ditoskan dan dipotong
1 sudu cili boh
1ulas bawang putih diketuk
1 bawang besar dipotong besar
1 biji tomato dipotong empat
1 sudu sos cili, sos tiram, dan sos tomato
1 cili besar dipotong
sedikit sayur kailan yang dipotong
gula, garam dan serbuk perasa secukupnya..

Cara masak Resepi  daging merah Thai
panaskan minyak untuk mengoreng
Masukkan 1 sudu cili boh
Masukkan Daging yang telah dipotong
Masukkan 1ulas bawang putih diketuk
Masukkan 1 bawang besar dipotong besar
Masukkan 1 biji tomato dipotong empat
Masukkan 1 sudu sos cili, sos tiram, dan sos tomato
Masukkan 1 cili besar
Masukkan sedikit sayur kailan yang dipotong.. boleh juga letak batang saderi/ lobak atau bunga kobis..
Masukkan gula, garam dan serbuk perasa secukupnya..

Selesai Resepi  daging merah Thai
Anda boleh makan Resepi  daging merah Thai  ini bersama nasi putih. Harap anda mencuba Resepi  daging merah Thai ini TQ kerana membaca Resepi  daging merah Thai ini..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...